Ajudan's a buscar solucions

Comenta les noticies, planteja dubtes o questions, et podem ajudar i ho farem! i tu també pots ajudar-nos, digues que penses!

martes, 21 de octubre de 2008

PREOJECTE DE LLEI - SEGURETAT ANTI - INCENDIS





PROJECTE DE LLEI DE PREVENCIÓ I SEGURETAT EN MATÈRIA D’INCENDIS EN ESTABLIMENTS, ACTIVITATS, INFRAESTRUCTURES I EDIFICIS.

Actualment en curs, aquest projecte de Llei ha de dotar d’un marc normatiu més robust a la seguretat contra incendis dins el territori català, desvinculant-la del procediment estrictament ambiental en que es trobava fins ara.
Neix amb l’esperit de determinar tres punts que fins ara no quedaven prou definits:

* Distribuir les competències relatives a la prevenció i seguret en matèria d’incendis.

Amb aquesta llei la competència municipal inclou les funcions necessàries per garantir la seguretat en cas d’incendi dins el municipi en els termes que estableixi la normativa d’aplicació.

* Organitzar les normes que regeixen les condicions de seguretat en cas d’incendi.

Actualment el marc normatiu és mol heterogeni degut a que ha de donar resposta a diferents necessitats en àmbits diversos.

Per tal de millorar aquest situació, el text preveu la realització de normes reglamentàries de caràcter tècnic d’obligat compliment i instruccions tècniques de detall, així com la possibilitat d’elaborar i reconèixer guies tècniques de referència.

* Definir el règim d’intervenció administrativa i de sancions.

Incrementa el control del compliment de la normativa. Per una banda amb un control preventiu, l’ajuntament haurà de revisar que els projectes s’ajusten a la normativa vigent. A més a més, s’hauran de verificar les condicions de seguretat, o bé per part de l’ajuntament o bé per part d’una entitat col•laboradora, en el moment immediat anterior a l’inici de l’activitat. Finalment estableix un control posterior per part dels cossos de bombers, que podran inspeccionar qualsevol activitat, establiment, infraestructura o edificació que estigui en funcionament.

Si es detecten incompliments, preveu la concessió d’un termini per corregir-los, així com la possibilitat de prendre mesures per garantir la seguretat de forma cautelar.

També defineix el procediment sancionador, en cas que no s’hagin corregit les anomalies un cop transcorregut el termini establert, amb sancions que poden arribar a 1.000.000 € o al tancament del local.

No hay comentarios: