Ajudan's a buscar solucions

Comenta les noticies, planteja dubtes o questions, et podem ajudar i ho farem! i tu també pots ajudar-nos, digues que penses!

miércoles, 15 de octubre de 2008

PRL Registre d'Empreses Acreditades (REA)




TRAMITACIÓ DEL REGISTRE D’EMPRESES ACREDITADES (REA)

Des del dia 26 d’agost de 2008 totes les empreses que contractin i subcontractin dintre del sector de la construcció hauran d’estar inscrites al REA, aquesta tramitació estará regulada per la llei 32/2006 i será d’aplicació per a tots aquells que realitzin alguna de les activitats seguents: Excavació; moviment de terres; construcció; muntatge i desmuntatge d'elements prefabricats; acondicionaments o instal·lacions; transformació; rehabilitació; reparació; desmantellament; enderrocament; manteniment; conservació i treballs de pintura i neteja; sanejament.” Estan exempts d’aquesta inscripció els autònoms sense treballadors i els promotors.

Per fer la tramitació és necessari que l’empresa certifiqui que aplica els següents requisits indispensables:

-Assumir els riscos, obligacions i responsabilitats pròpies de l'exercici de l'activitat empresarial.
- Exercir directament les facultats d'organització i direcció sobre el treball desenvolupat pels seus treballadors en l'obra.
- Acreditar que disposen de recursos humans en l'àmbit directiu i productiu, que tenen la formació necessària en prevenció de riscos laborals i que disposen d'una organització preventiva adequada a la Llei 31/1995.
- Disposar d'un nombre de treballadors contractats amb caràcter indefinit.

És a dir, que per registrar, hem de tenir un Servei de Prevenció aliè contractat o un de propi, que ens faran un certificat. Hem de presentar una formació mínima dels treballadors, el Conveni de la Construcció ha establert que pel primer cícle formatiu, el mínim són 8 hores de tots els treballadors. L’empresa que sigui contractista ha de tenir una persona formada amb 60 hores com a recurs preventiu a cada obra a la que treballi, l’empresari i encarregats i tots aquells amb responsabilitat sobre altres persones, han de fer un curs de 10 hores per directius. D’aquestes formacions tindrem un altre certificat.

Només ens queda disposar de una firma digital, ja que el registre només es pot fer de forma telemàtica, és a dir, per internet i s’ha de certificar digitalment. El preu varia segons l’entitat amb la que es realitza la certificació de la firma, a través de les cambres de comerç, serveis de prevenció, gestories, assessories, etc., pot sortir entre 80 i 200 Euros. Acostuma a trigar entre una i dues setmanes en validar-se la firma, però un cop la tinguem, podem fer la inscripció al programa de la generalitat.

Al formulari d’inscripció ens demanaran una serie de dades de la nostra empresa, entre altres que tinguem un número mínim de personal amb contracte indefinit, que segons defineix la llei, no serà inferior al 10 % durant els divuit primers mesos de vigència d'aquesta Llei (fins el 19/10/2008), ni al 20 % durant els mesos del dinovè al trenta-sisè (19/04/2010), ni al 30 % a partir del mes trenta-setè, inclusivament.

Adjuntarem els certificats i una Declaració Jurada de l’empresari, ens demanarà que validem i que adjuntem la firma, guardar i anar a la página de la generalitat y enviar.

En uns dies ens arribarà el número de inscripció al Registre d’Empreses Acreditades al mail que haguem posat.

No oblideu disposar d’un llibre de subcontractació a cada obra tots aquells que siguin contractistes principals.

Si interesa saber si alguna empresa està inscrita al REA, fes la consulta al programa de la generalitat

No hay comentarios: